About us

ITALIA, LA PIÙ BELLA

In ristorante Volpé verklaart Carmelo Luparello (32) de liefde aan zijn vaderland.

Carmelo, geboren in Italië en als kind al gefascineerd door de bakkunsten van zijn oma, zet als jonge tiener zijn eerste stappen in de horeca: start als plongeur, oordeelde zijn papa, die op dat moment met een Siciliaanse wijnbar furore maakte. Carmelo timmert na schooltijd en na de afwas verder aan de weg in Italiaanse restaurants, behaalt diploma’s marketing en rechten, maar in zijn hart blijft het vuur voor zijn vaderland en de horeca branden. Ristorante Volpé, refererend naar Het Vosken in Zottegem, was geboren.

DE SCHOONHEID VANITALIË

In Volpé laat Carmelo je met veel flair de schoonheid van Italië beleven.

Hij speurt constant naar de beste producten die de eigenheid, authenticiteit en verscheidenheid van de Italiaanse keuken met brio vertolken: alles wat op je bord komt draagt het Made in Italy-kwaliteitslabel, truffels worden het hele jaar door geïmporteerd uit Toscane, wild zwijn met zijn typische smaak of het machtige Chianina-rund komen recht uit de laars. Ook als wijn- én olijfoliesommelier mikt Carmelo op kwaliteit, ambachtelijk en met héél véél liefde gemaakt. Zoals alle gerechten die in Volpé je bord op komen…

Met respect voor traditie, verhalen die je doen wegdromen en concepten die smaken naar meer ontvoert Carmelo zijn gasten naar zijn Italië. Italia, la più bella. Italië, de allermooiste… In de osteria-pizzeria artigianale swingen non-stop Italiaanse klassiekers waar wij Belgen zo gék op zijn, in Volpe degustazione danst de verfijnde, regionale keuken zoals ze die in Piemonte, Toscane of Sicilië serveren. In de Enoteca knallen àlle Italiaanse wijnregio’s.

Wie nog niet verliefd was op Italië, voelt na een bezoekje Volpé de vlinders vrolijk dartelen…